top of page

Zuid-Vogezen

van  Ribeauvillé  naar  St-Hippolyte

Belangrijkste routewijziging in de Zuid-Vogezen (2023)

Onder andere door het samenvoegen van de routes van de GR5 en de Grandes Traversées du Jura (GTJ) zijn er routewijzigingen t.o.v. de route zoals deze in het GR5/E2 wandelboekje Zuid-Vogezen (deel 7) van De wandelende cartograaf zijn opgetekend.

Pag. 129 – vanaf punt 310 (middelgrote wijziging):

de route gaat nu door het centrum van Châtenois-les-Forges en vervolgens langs de rivier La Savoureuse en het daarbij gelegen merengebied. Nabij punt 314 komen we weer op de oude route.

Pag. 134 – vanaf punt 7 (kleine wijziging):

alwaar zich hier de gelegenheid voordoet om naar Étupes af te slaan, gaat de nieuwe route linksaf naar Dampierre-les-Bois. Halverwege de punten 7A en 8 (nabij een ‘dubbele haakse’ bocht) gaan we weer verder op de oude route.

Pag. 137 – vanaf punt 10 (grote wijziging):

de nieuwe route gaat bij het kerkhof, gelegen net voor het bereiken van Vandoncourt, rechtsaf en volgt de GRP Tour du Pays de Montbéliard. Deze route volgen tot nabij Mandeure. Hier wordt de route van de GTJ (Grand Tour du Jura) opgepikt.
Deze nieuwe route komt bij punt 12 (pag. 144) bij ‘Gouffre le Creux Serré’ weer samen met de al bestaande ‘oude’ GR5.
De ‘oude’ GR5-route is en blijft onderdeel van de GRP Tour du Pays de Montbéliard en is als zodanig goed te volgen. De kleur van de markering is alleen anders (geel/rood of geel/blauw).
Punt van aandacht: net na Vandoncourt bevindt zich een ‘natuurlijke brug’, genoemd Le Pont Sarrazin (toevallig ook punt 12). Dit is een prachtige plek om te bekijken, maar de route loopt hier niet exact langs. Let dus goed op de markering op/nabij dit punt.
 

bottom of page