top of page
Kopie van IMG_1123.JPG

Over de route

Er hebben zich  op meerdere plekken in Luxemburg aanpassingen voor gedaan ten aanzien van de route van de GR5.

Ouren - aanlooproute

Het kleine plaatsje Ouren in de Ardennen is niet zo goed bereikbaar. Voor de wandelaar die hier wil beginnen met de GR5-route is een goed alternatief opgenomen.

Er is een extra etappe (aanlooproute) toegevoegd aan het wandelboekje om van het treinstation in Troisvierges (L) naar Ouren (B) te komen. Deze route is ruim 16 km lang.

In of nabij Ouren is de route van de GR5 gemakkelijk terug te vinden om verder te lopen.

Dasburg-Pont/Dasburg (D) - dag 1

Na zo'n 15 km wandelen langs het riviertje de Our komen we aan in Dasburg-Pont (punt 3). De GR5-route, die net op de doorgaande weg (N10) is uitgekomen, volgt deze weg ruim 2 km. Dit is niet het meest aangename stuk van de route.

Als alternatief is de route aan Duitse zijde langs de Our opgenomen. Deze alternatieve route is nauwelijks langer. Bij Dörnaeulsmühle komen de routes weer tezamen.

Hier wordt ook de doorgaande weg N10 weer verlaten.

Omleiding bij Raiberhiel (voor Berdorf) - dag 5

Door noodweer in 2018 heeft het Mullerthal het zwaar te verduren gehad en zijn veel paden en bruggen vernietigd. De meeste omleidingen zijn inmiddels verdwenen, maar deze bij Raiberhiel ('Rovershol') is gebleven. Dit is zeker ook een bijzonder stukje tussen de rotsen door.

De 'oude' route rechtdoor kan ook gelopen worden en bestaat bijna in z'n geheel uit een metalen overspanning die over een beekje heen aangelegd is.

Schlambaachtal - dag 7

Bij een boerderij en drie eiken (punt 38A), wordt de route omgeleid. De markering is heel duidelijk.

Grote Kruis boven Remerschen - dag 9

Voor de wandelaars met een oude druk van het wandelboekje is de route vanaf dit punt totaal anders geworden. In het verleden ging de GR5-route richting Dudelange en vervolgens bij Rumelange de grens met Frankrijk over.

Sinds 2017 is de GR5-route verlegd en deze loopt nu via Schengen naar Sierck-les-Bains (F). Vanaf punt 55 volgen we de nieuwe route.

Echter, deze nieuwe route heeft inmiddels ook alweer een wijziging ondergaan. De route tussen punten 59A en 59B is aangepast. Beide varianten staan in het wandelboekje beschreven.

bottom of page